Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΡΟΥΤΙΝΑ


Αφού πέρασε και η προεκλογική περίοδος και η χώρα βρίσκεται πλέον υπό την ..προστασία, νέας κυβέρνησης, μπορούμε να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας απρόσκοπτοι και με νέα διάθεση. Οι καλοί μου, τρόποι, τα γαλλικά , το πιάνο και, κυρίως, το μπαλέτο επιβάλλουν να ευχηθώ στον νέο πρωθυπουργό καλή επιτυχία και να μην ξεχνά ότι ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται -άλλο αν εμείς ως καλοί Χριστιανοί ενίοτε τους επιτρέπουμε να χαίρονται... 2 τετραετιες, και βάλε!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
-Η κυρία Αλέκα φαίνεται ότι δεν ενθουσιάστηκε με το αποτέλεσμα του κόμματός της και δήλωσε ότι είναι "αναντίστοιχο" με το ρεύμα (...220V)του ΚΚΕ στον ελληνικό λαό. Και στο σημείο αυτό καλό θα ήταν να εξετάσουμε την πιθανότητα το εν λόγω... ρεύμα να τζιτζίρισε τους θαυμαστας ενός κόμματος που βρίσκεται τα τελευταία 20 χρόνια σε ...κώμα και δεν υπάρχει άνθρωπος να τραβήξει τη ριμάδα την πρίζα. Θα μου πείτε, και τι θα γίνει θα εκλείψει το ΚΚΕ?΄Και για πείτε μου περικαλώ, που βρίσκεται η δυναμική του παρουσία, γιατί και την Νικολούλη να έβαζες, περισσότερες πιθανότητες ειχε να βρει τον Άλεξ, παρά τη δυναμική παρουσία των ..Κόκκινων? Που ήταν το κόμμα σου λαέ όταν το Βατοπεδι είχε γίνει κάρτα στη ΜΟΝΟΠΟΛΗ? Που ήταν ο αγνός αριστερός οίστρος όταν ψηφιζόταν η αύξηση των βουλευτικών αμοιβών? Εκει δεν είδα την ΚυρΑλέκα να εξανίσταται? Ας εξετάσουμε λοιπον με ψυχραιμία την πιθανότητα το λαός των 220V να βαρέθηκε την αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και δηλώσεις και αναφορές που ακούγονται από όλους τους αντιπροσώπους του, λες και παίζουν την ίδια κασέτα. Χάθηκε μια Rhianna, ένας Timberlake. Πόσο Σαρλ Αζναβούρ και Πολ Ανκα να αντέξει πια ένας άνθρωπος? Παραπλανήθηκε λέει ο λαός από το δίλημμα που έθεσαν τα δύο μεγάλα κόμματα. Σε αυτή την περίπτωση - γιατί έχω δει πολλά LAW & ORDER- δεν υπάρχει κρυΑλέκα μου το ενδεχόμενο να παραπλανείτε και εσείς αυτό το λάο, και να το πήρε χαμπαρι? Ειναι νομίζω σαφές στους νοήμονες αυτής της χώρας ότι οι εξαγγελίες σας και οι προτάσεις σας είναι τόσο πραγματοποιήσιμες όσο και η πιθανότητα να κληθεί η κ. Σάσα Μπαστα να διδάξει στη θεολογική σχολή της Χάλκης!

-Δεν έχω πέντε λεπτά που συνήλθα από το αναπάντεχο κακό που χτύπησε την ελληνική βουλή. Πως να το ξεστομίσω, πως να το προφέρουν τα κοραλένια χειλάκια μου, πως να το χωρέσει ο ιδιοφυής εγκεφαλός μου???????? Που να το πω και να με πιστέψουν τη δύστυχη την ψηφοφόρο??? Η κ. Παπακώστα - μαζεύω κουράγιο...- είναι... εκτός βουλής. Γιατί Θεέ μου να το ζήσω αυτό. Δεν μου έστελνες καλύτερα το Χρυσόγελο ντυμενο μάγια Μέλισσα? Δεν με έβαζες να ταξιδέψω μέχρι την Αστυπάλαια με το Δημητρούλα? Τώρα ποιά άξια πολιτικός θα αντιπροσωπεύει την ΝΔ στα παράθυρά και τις μπαλκονόπορτές? Ποια θα σου δίνει την εντύπωση ότι ξέχασε να φορτισειτην μπαταρία στο ακουστικό?? Ποιά θα μιλάει μόνη της γελώντας σαν να έχει καπνίσει τρια στρέμματα από... το καλό (Καλαμάτας!!!)? Ποια θα αντιπροσωπεύει την Ελληνίδα μάνα, αγωνίστρια- πολιτικό-σούργελο? Και μετά σου λέει ο λαός έχει ένστικτο. Που'ντο λοιπόν? Που είναι λαέ το ένστικτό σου απέναντι στην ίντιρα Γκάντι της Ελλάδος? Που είναι η ευγνωμοσύνη σου για τους αγώνες (μπασκετ και βόλλεϋ) που έχει δώσει για εσένα? Που είναι το κριτήριό σου? Και άντε πες ότι εδω μιλάμε για μια κακή στιγμή του καλλίγραμμου εκλογικού σώματος...Η δικιά μας, η αληθινή η Φάνη Πάλλη-Χάλι-Πετραλιά τι έκανε για να μείνει έξω από τους...300! Δεν έκατσε του Λεωνίδα? Δεν του έκανε τα ...δικά του? Εκείνη δεν πήγαινε μαζί του για μπάνια στην Λούτσα και της καρφώθηκε η ομπρέλα στο μάτι, και εκτοτε βλέπει παντου τη Μαίρη-Πόππινς? Εκείνη δεν ήταν και μανα και αδερφη και αγάπη εσύ , τι άλλο να ζητήσω απ'τη ζωη? Γιατί δηλαδή, οι γαλοπούλες δεν έχουν λόγο σε αυτή την πλάση? Μόνο τα Χριστούγεννα τις θυμόμαστε? Ας αναλόγιστούμε όλοι μαζί (κατα ομάδες όμως μην γίνει και της ανωμαλίας) τις λάθος επιλογές που κάναμε και θα στιγματίσουν την πολιτική ζωή του τόπου. Τις τύψεις που θα μας καταδιώκουν σαν ερινύες σε όλη μας τη ζήση (Βρύζα)...Θρηνεί η πλάση. Σπαράζουν τα βουλευτικά έδρανα. Κακούργα κενωνοία! Έβαλες τις μοντέλες και τις ηθοποιές και τις γυναίκες με τον αληθινο πολιτικό λόγο της έστειλες αδιάβαστες. Να μου πείτε, ας είχαν διαβάσει να μην την πατήσουν στις ..εξετάσεις.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Έκθεση λέει με έργα του Άντυ Γουόρχολ στο..Χριστιανικό & Βυζαντινο μουσείο. Αν να χαθείτε με κάνατε και γέλασα! Σιγά μην τραγουδήσει και η Θέλξη με τον Ζαζόπουλο στο Μέγαρο! Πείτε μου ότι με γελούν τα καλοσχηματισμένα αυτάκια μου!!! Πόσα χτυπήματα σε μια μέρα να αντέξει μια ντελικάτη ύπαρξη σαν και μένα? Ο Άντυ Γουόρχολ? Ποιός καλέ, αυτός με το μαλλί πυρηνικό μανιτάρι και το γυαλί Λάκης ο Γλυκούλης? Πάντα είχα δύο μεγάλες απόριες ζωής: Για ποιό λόγο πήρε ΟΣΚΑΡ η Κιμ Μπασιντζερ για το L.A CONFIDENTIAL (που δεν ειναι της παρούσης...) και γιατί ο Άντυ Γουόρχολ θεωρείται...ζωγράφος. Ο άνθρωπος κάτι φωτοτυπίες έβγαζε και τις ζωγράφιζε με STABILO επειδή βαριόταν να κάθεται με τις ώρες στο STUDIO 56 και να μην σταυρώνει γκομενο ούτε για καφέ. Μετά άρχισε να ζωγραφίζει κάτι ετικέτες για φασόλια. Όχι τα δικά μας,3Α προϊόντα της μάνας γης. Κάτι άλλα κοκκινιστά σε κονσέρβα. Σαν να λέμε ο Χατζηκυριάκος - Γκίκας να φτιάξει την ετικέτα για τα ντολμαδάκια ΖΑΝΑΕ (τα γιαλαντζί όχι τα άλλα)! Για να το φέρουμε όλοι αυτό στο μυαλό μας, όλοι!!! Δεν είναι κομμάτι... παρατέρου και ασχέτου γωνία? Σε μια στιγμή λέει, απύθμενης ανίας, αφού είχε φάει όλα του τα νύχια και δεν είχε μείνει πέτσα, αφού είχε δει όλα τα επείσόδια του Peyton Place και του COMBAT, έπιασε στα χεράκια του και την Μέριλυν!!! Tην έβγαλε 4 φωτοτυπίες Α3 σε ένα XEROX στη γειτονιά του (0,025$ η σελίδα) την περασε τη μια κόκκινη, την άλλη πράσινη, την παράλλη κίτρινη και την υστατη μπλε μπογιά και να το, το έργο τέχνης. Και ύστερα...ήρθαν οι μέλισσες. Υπαρχουν έντονες φήμες ότι την έτριζε την όπισθεν ο καλλιτέχνης, πως το λένε - δυσκολεύομαι να το πω- το μέλωνε το μελομακάρονο. Οι κακές οι γλώσσες (Γερμανικά , Ρώσικα) λένε ότι βρεθηκε τότες, κάποιος ...μελομακάρονος που είχε τας απαραίτητας γνωριμίας που σε κάνουν καλλιτέχνη με το στανιό και μας τον εκότσαρε για ζωγράφο! Μετά πλακώσαν κάτι κριτικοί τέχνης -του μελομακάρονου και αυτοί- και άρχισαν να αποθεώνουν τα φωτοαντίγραφα: και τι μοντέρνα, και τι σύλληψη, και μπράβο λεβέντη μου , και γειά σου παλληκάρι μου και τετοια... Από κει το πήγαν από εδω το φέραν τον έκαναν ζωγράφο. Ε, όχι αγάπη μου! Πόσο δούλεμα να σηκώσουν αυτοί οι αλαβάστρινοι ώμοι?... Και να εκτιθενται και τα έργα του στο Χριστιανικό -Βυζαντινό μουσειο?? Ήρθε η Πρωταπριλιά και δεν με πήρε ένα τηλέφωνο? Αντε με το καλό να δούμε και έργα της Καρλότας με κάρβουνο και τέμπερα. Αν και άκουσα ότι από τον άλλο μήνα θα απαγγέλει κάθε απόγευμα ποιήματά της η Τζένη Χειλουδάκη από την καινούργια της συλλογή "Η...πίσω πόρτα". Και μετά σου λέει ότι η ελληνική εκκλησία είναι οπισθοδρομική...Που είσαι Παλαιών Πατρών Γερμανέ να΄τα ακούσεις και να γίνεις Παλαιών Πατρών Γάλλος!!!!
Πάω να πω τα ευχάριστα στον Mr. Μπούτια που είναι κεραμίστας ..αδικημένος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου