Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

MISS DEBATE 2009...AND THE NOMINEES ARE...!!!!!


Είναι Δευτέρα. Μετά από μια δύσκολη μέρα εργασίας (& χαράς), γύρισα εις την οικίαν μου, έβαλα μπόλικο ATARAX στα σνακ των τέκνων μου που τα ...βοήθησε να κοιμηθουν ενωρίς ωσαν πουλάκια, και άρχισα την προετοιμασία για να παρακολουθήσω την υπερπαραγωγη διακαναλικής αναμετάδοσης που λέγεται MISS DEBATE 2009. Φόρεσα μια πανάκριβη πιτζάμα κοκτέηλ με το Snoopy, ένα ζευγάρι ψιλοτάκουνες παντόφλες και χτένισα τα πλούσια μαλλιά μου σε ένα κότσο σινιόν που άφηνε ελέυθερα τα λαιμά μου. Κάθισα σεμνά και ταπεινα στον καναπέ και ετοιμάστηκα να ακούσω τα ανείπωτα. Μια κούπα ζεστη βαλεριάνα με μπόλικο παπαρουνόσπορο θα με βοηθούσε να δω ψύχραιμη τα καλλιστεία του τρόμου, αποστασιοποιημένη από προκαταλήψεις και μίση.
Πρώτος υποψήφιος για τον τίτλο miss debate 2009 ο Κώστας από τις γραφικές Σέρρας (υπάρχει και...μια Σέρρα;). Μιλάει αγγλικά και αγαπάει το καλό φαϊ μέχρισκασμού. Έχει σπουδάσει κινησιολογία, ευθυνολογία και ..υποκριτική. Όνειρό του είναι να καταφέρει να ξεχνούν οι άλλοι τις κοτσάνες που κάνει. Ο Κώστας είναι έτοιμος με αίσθημα ευθύνης και καθαρά λόγια να βοηθήσει τον τόπο να προχωρήσει (κατα που δεν διευκρινίζει και είναι ανησυχητικό!). Συγνώμη καλέ μου. Τώρα ετοιμάστηκες;΄Τόσο καιρό τι έκανες; Διάλεγες τσάντα και παπούτσια; Δηλαδη μέχρι τώρα ακούγαμε το demo και μας παρακαλάς στις 4 Οκτωβρίου να πάρουμε το CD; Αφού καλέ μου στο demo η παραφωνία ξεπερνάει την κ. Μπεζαντάκου, τι σε κάνει να..πιστέψουμε ότι στο CD θα είσαι ίδιος ο Μητροπάνος; Γιατί αυτά που λες ότι θα κάνεις στις 5 Οκτωβρίου δεν τα έκανες μέχρι τώρα; Και κάποιος θα του πει να μην κουνιέται όταν μιλάει γιατί μου τελείωσαν οι TRAVEL GUM και περναγα ΚΑΒΟ ΝΤΟΡΟ όταν έπερνε το λόγο. Σε κάποια στιγμή τον έιδα να απλώνει χέρια να τεντώνει μέση και φοβήθηκα μήπως αρχίσει τις ρόδες και τα ροντάτ με συντελεστη δυσκολίας 0,7, και αμφιβάλλω αν εφημέρευε και το ΚΑΤ.
Ο Κώστας πιστεύει ότι θα καταφέρει να πάρει τον τίτλο και θα βοηθήσει την παγκόσμια Ειρήνη (Παππά)!
Το άλλο ο αγόρι όμως ...με καθήλωσε. Αφού ακόμα κάθομαι επι του καναπέος αλάλου και αφώνου γωνία. Δεν μπορω να σηκωθώ, περιμένω το κλαρκ: Γιώργος,με καταγωγή από την ηρωϊκή -για κάποιο λόγο- Αχαϊα. Μιλάει άπταιστα αγγλικά, ξέρει ποδήλατο, χωρίς βοηθητικές και τις ελευθερες ώρες του μαθαίνει ελληνικά. Ο Γιώργος είναι φυσει αισιόδοξο άτομο και πιστεύει ότι θα τα διορθώσει ολα, και τα μερεμέτια στα σοβατεπιά και στις κάσες, και τα υδραυλικά... αυτός μόνος του!!!. Όνειρο του είναι η ίσότιμη κατανομή του πλούτου. Το βλέπει κάθε βράδυ ιδίως όταν έχει ΄φαει για βραδυνο ρεβύθια ή λαγό στιφάδο. Τον θλίβει η κοινωνική ανισότητα και η αδικία και για αυτό, όταν πάρει τον τίτλο, θα μοιράσει λεφτά,από αυτά την MONOPOLIS , φαντάζομαι. Θα φάμε όλοι με χρυσά κουτάλια. Κάνεις δεν θα κάνει δίαιτα. Αφού καλέ μου το κόμμα σου έχει τοσο καταπληκτικές λύσεις γιατί δεν τις εφάρμοζε τα παλία τα χρόνια που είχατε τον ..τίτλο? Αποστασιποιηθήκατε θα μου πεις και τις βρήκατε. Αν είναι αγάπη μου κάθένας που ανεβαίνει στον πρωθυπουργικό θώκο να κάνει πειράματα και μετά θα πρέπει να αποστασιοποιηθείγια να συνειδητοποιήσει ότι κακώς χορήγησε διουρητικά σε μια καθαρή περίπτωση δισκοπάθειας...το χάσαμε το κορμί πατριώτη!!!!
Το νούμερο τρία είναι η Αλέκα,μια ρομαντική και ονειροπόλα παρουσια. Πρότυπό της είναι η Αστέρω, "εγω δεν έχω κανέναν, αδέλφια μου είναι τα χαμομηλάκια και το θυμάρι...". Η Αλέκα μιλάει ρώσικα, και την ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο χώρος της μόδας.Παίζει μπασκετ στην ομάδα FRODO'S MANIACS και προσγειώθηκε πριν χρονια στον πλανήτη μας από το γαλαξία ΚΚΕ. Τα τελευταία 50 χρόνια είναι σε ψυχοθεραπεία προκειμένου να ανιμετωπίσει τις φωνες που την διαταζουν να πατάξει το ΚΕΦΑΛΑΙΟ (από ποιό βιβλίο δεν λέει). Πιστεύει ότι όταν πάρει τον τίτλο θα έχει την ευκαιρία να μοιραστεί μαζί μας τις φωνές που ακούει!
Καλογύμνασμένος και στιβαρός ο 4ος υποψήφιος Καρατζαφέρης, γνήσιος απόγονος της Αρίας φυλής. Μιλάει άπταιστα την αρχαίαν ελληνικήν - και δη τη δωρική διάλεκτο που είναι μανικάκι. Παίζει αρχαϊκη λύρα και φλάουτο Πάνα και αγαπά τα περιστέρια. Πιστεύει στην κοινωνική ανισότητα και στην θανατική ποινή με δημόσια διαπόμπευση. Όνειρό του είναι πρωτεύουσα της χώρας να γίνει η Κωνσταντινούπολη. Τον θλίβει ιδιαίτερα η άρνηση του μαρμαρωμένου βασιλιά να ξυπνήσει. Το Νο 4 πιστέυει ότι μπορεί να κερδίσει το στέμμα και να το παραδόσει σε αυτόν που πραγματικά του ανήκει στον...Κοκό (όχι Σανέλ!!)΄.
Πίσω από τις λέξεις, κρύβεται ο Αλέξης, το Νο 5 του σημερινου διαγωνισμού. Ειναι πολιτικός μηχανικός, ομιλεί την αγγλική σε επίπεδο Lower και αρέσκεται στον παραγκωνισμό ατόμων τις 3ης ηλικίας. Όνειρό του είναι μια γενιά με κουκούλες και μολότωφ στο χέρι έτοιμες να ανάψουν τις φωτιές του Αγιαννιού για τον παραδοσιακό εορτασμό του Κλείδωνα. Του αρεσει να πηγαίνει στα εργοστάσια και στα ναυπηγεία και να συζητά τα προβλήματα που δεν μπορεί να λύσει. Πρόσφατα επισκέφθηκε Ω.ΡΥ.ΛΑ γιατί η γλώσσα του έχει γίνει πιο ξύλινη και από ...μπουφέ. Πιστεύει ότι ο τίτλος θα του δώσει την ευκαιρία να βρει την ταυτότητά του, που την έχει χάσει από το καλοκαίρι που πηγε στο GIAROS RESORT για διακοπές.
Χρυσόγελος, το αγόρι της φύσης και των λουλουδιών. Το καμάρι των δασών και των ποταμών. Αγαπάει να συλλέγει νερά από τα ποτάμια σε βάζα μαρμελάδας και συγχέει τον Ασωπό με τον Αξιό. Όνειρό του είναι μια πράσινη χώρα, σαν τη χολή, ενα πράμα. Είναι έτοιμος να πάρει το στέmμα και να το φορέσει στον βασιλιά που πραγματικά ανήκει: στον ΣΙΜΠΑ τον βασιλιά των λιονταριών. Μείχιος πόθος του είναι να καταπολεμήσει τη μουχρίτσα και το βέλιουρα και να σουρώσει τα νερά της Υλίκης. Εγώ θα του έδινα το στέμμα αν μας έλεγε ποιός έκανε τον Ασωπό να μοιάζει με μέλανα ζωμό και τον υδροφόρο ορίζοντα με show φυτοφαρμάκων. Το Νο 6 πιστεύει σε κάθε τι πράσινο από φασολάκι μέχρι χρυσόμυγα και έχει λύσεις για όλα μέσα από τη μητέρα Γη και τον έρωτα. Εάν κερδίσει το στέμμα θα πάει με τους φίλους του στα Μάταλα για ξέφρενο πάρτι με Χαμομήλι on the rocks και Ματζουρανα shaked not stired!
Στόχος των 6 υποψηφίων δεν είναι να κερδίσουν ένα κάμπριο, ούτε μια μαιζονέτα στην Ιτέα, αλλά...τις εντυπώσεις! Οι εντυπώσεις είναι το βραβείο των σημερινων καλλιστείων. Εγώ το απονέμω στον ευατό μου γιατί ...εντυπωσιαστηκα που άντεξα και είδα τα καλλιστεία ΜΠΕΝ ΧΟΥΡ για μια ώρα...Όσο για τους υποψήφιους: ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου