Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

ΛΥΣΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΣ...

Κύριε Αντωνάκη μου καλησπέρα.
Με λένε Φειδία και πριν από μερικά χρόνια μαζευτήκαμε με κάτι άλλα κολλητάρια, τον Ικτίνο, τον Καλλικράτη και τον Περικλή (που ήταν πολύ φραγκάτος) και ψάχναμε τρόπους να περάσει η ώρα. Πόση φιλοσοφία και πόση γυμναστική να αντέξει πια, ένας άνθρωπος! Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε μια κατασκευαστική εταιρεία, την ΠΑΡΘΕΝΩΝ ΑΕ, δεν ξέρω αν γνωρίζετε. Εγώ κάτι ήξερα από μάρμαρα, ο Ικτίνος από μπετά και σοφάδες, ο Καλλικράτης Interior Design και ο Περικλής...στα οικονομικά.
Η πρώτη δουλειά μας ανατέθηκε από τον κ. Δία, που πάντρευε την κόρη του Αθηνά και ήθελε να της κάνει μια βιλίτσα. Καλός ο κ. Δίας αλλά από γούστο μηδέν. Απαίτησε το σπίτι να έχει πολλές κολώνες -για αντισεισμική προστασία, και κάτι αετώματα με παραστάσεις από ταινίες όπως η ΤΡΟΙΑ με τον Μπραντ Πιτ ΟΙ 300, με εκεινους τους μπρατσαράδες και αλλα τέτοια κιτσ.
Παραδώσαμε το σπίτι με το κλειδί στο χέρι περάσαμε και αναμονες για φυσικό αέριο και..όλα καλά. Η κυρία Αθηνά όμως μετά από 1000 χρόνια χώρισε και αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι. Η AKROPOLIS REAL ESTATE ανέλαβε να πουλήσει τη βίλα που ήταν γεμάτη αναμνήσεις. Μετά μυρίων κόπων και βασάνων το σπίτι αγοράστηκε από μια οργάνωση ονόματι "ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ" .
Ο νέος ιδιοκτήτης αποφάσισε να κάνει κάποιες αλλαγές για να το φέρει στα μέτρα του. Έβγαλε τα αετώματα με τον Μπραντ Πίτ και έβαλε αναπαραστάσεις από άλλες ταινίες όπως το ΧΙΤΩΝ , Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΑΡΕΤ, και τέτοια. Εγώ δε χαλάστηκα να σας πω την αλήθεια μου. Από το να ριμάξει το πρώτο μας έργο καλύτερα που το πήρε αυτη η εταιρεία. Αργότερα, μάλιστα, έμαθα από κάτι γνωστούς στο DA CAPO ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ήταν αυτός που αγόρασε όλα τα έργα που είχαμε αναλάβει, όταν ο Περικλής έφαγε τα λεφτά της εταιρείας με την Ασπασία στο καζίνο του Ρίο και η εταιρεία μας έκλεισε. Να σας πω την αλήθεια, από το να μας τα έπαιρνε ένας... Βγενόπουλος, αν δεν κάνω λάθος, καλύτερα η εταιρεία ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΚΙΝΗΤΑ που είχε και καλό σκοπό.
Για αυτους λοιπόν τους λόγους θα συνεναίσω στη μορφοποίηση της ταινίας του κ.Γαβρά η οποία παραποιούσε την αλήθεια, παραπληροφορώντας το κοινό.
Με εκτίμηση
Φειδίας Μαρμαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου