Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Ο ΕΧΩΝ ΔΥΟ ...ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΣΣΕΡΑ!


Και ενώ ενημερωνόμουν από γνωστό site για την επικαιρότητα, το γαλανό και συνάμα τσακίρικο μάτι μου έπεσε (NTOYΠ!) σε μια φωτογραφία που θύμιζε τους Πανθέους, αλλά στο πιο παχύ, στο πιο μουντό και στο πιο ...μουσάτο. Στην εν λόγω φωτο απεινονιζόσαντο (ε!!) μια αρμαθιά υψηλόβαθμοι κληρικοί, τα golden boys της ελληνικής εκκλησίας -ευλόγησον- οι οποίοι δηλώνουν... άνδρες έτοιμοι για όλα. Η κυβέρνησις του αντιχρίστου αύτου, του Γεωργάκη, λέει, αποφάσισε ώς άλλη τυμβωρύχα να βατέψει τα ιερά και τα όσια. Θέλει λέει, ο Τσάκι της πολιτικής - Θέε μου συγχώρα με- να εισπράξει φόρο ακίνητης περιουσίας από την μανούλα εκκλησία. Πόσα λιβάνια να μυρίσω η αμαρτωλή, πόσες προσευχές να κάνω να συγχωρεθεί το διαβολικό μου μάτι που διαβάζει τοιαύτας ανοησίας;;; Θα πάω με τα γόνατα Ρίο -Αντίρροιο -ευκαιρία να δω και τη γέφυρα- μήπως και συγχωρεθεί ο κλήρος που κάνει τέτοιες αμαρτωλές σκέψεις. Δίκιο, μόνο δίκιο δίνω στην εκκλησία μας. Τέτοιο κατατρεγμό ούτε οι Κουκουέδες από τον Μπουμπούκο. Τη μια τους κλείνουν το Vatopedi Real estate, την άλλη τους καταλογίζουν την ιδιοκτησία υπερlux ξενοδοχειακής μονάδας, πλησίον της μονής Μεγίστης Λαύρας, εεεε! πόσα να αντέξουν οι ασθενικοί από τη νηστεία ώμοι των άμοιρων ιερέων; Και μην σας ξεγελούν οι κοιλιές τούμπανο, αυτό δεν είναι ξίγκι, είναι από την.... αφαγία. Όλο αυτό που βλέπετε είναι πρήξιμο από αέρα... που έτσι και κάνει πως εκτονώνεται θα σκάσει η αντιτρομοκρατική, και μάλιστα το τμήμα χημικών όπλων . Ακού, όμως τι λένε οι κακεντρεχείς , ότι έφτιαξε λέει μονή Μεγίστης Λαύρας (υπάρχει και Ελαχίστης;;...) μιαν πολυτελήν εγκατάστασην εις την περιοχή των Καλαβρύτων, η οποία εκτίστει δια να συγκεντρώνονται οι μαυροφορεμένοι και να δοξάζουν τον Κύριο. Γιατί τώρα που το σκέφτομαι αν δεν σε γαργαλάει από τα κάτω σου ένα τζακούζι πως να προσευχηθείς; Αν δεν παίξεις μια παρτίδα τέννις με τον αδερφό Ιερόθεο πως να μετανοήσεις. Αν δεν πιείς τον cappuccino latte σου δίπλα στην πισίνα, πως να συγχωρεθείς! Αν είναι η μάταιη τούτη πολυτέλεια να χαλαρώνει το πνεύμα και να διευκολύνει την επαφή με τα θεία, τότε μπράβο, πολύ καλή ιδέα, όλοι... στο Hilton για προσευχή!
Δεν είναι όμορφα πράγματα αυτά. Να διαπληκτίζεται η επίγεια εξουσία με την επουράνια. Είναι σκληρό και άδικο αυτό που ζητά το κράτος, αλλά, ας το δούν οι ιεροί πατέρες ως μια ιστορική στιγμή όπου η εκκλησία καλείται να δείξει το απόλυτα χριστιανικό της πρόσωπο - τίγκα στα botox και τα υαλουρουνικά. Όπως τότες με τους πολέμους που τους ζητήθηκε να δώσουν τα χρυσα δισκοποτηρα και τα καντήλια για να καλύφθούν οι οικονομικές ανάγκες. Η ιστορία, βέβαια λέει ότι, εσκίστηκαν από την προθυμία, και να τα μανουάλια, και να τα τάματα και να τα εξαπτέρυγα. Η σκληρή πραγματικότητας όμως κακεντρεχώς καταλογίζει ετέρας καταστάσεις - θου Κύριε.... Απ 'ό,τι άκουσα η αρχιεπισκοπή θέλοντας να επαναφέρει τον ιερόσυλο υπουργο στην τάξη θα τον οδηγησει -ινγκογκνιτό- τον τρισκατάρατο, στην Μόνη Μεγίστης Μάσας, προκειμένου να βγάλουν από μέσα του τον εξαποδώ που του γεμίζει το μυαλό με τέτοιες λάγνες σκέψεις. Τον εξορκισμό θα αναλάβει ο Παπα Ρούπας -δεν ξέρω αν ενθυμήστε που έβαζε τις πιστές για συγχώρεση ...κάτω από το ράσο του για μαθήματα κλαρίνου σε άσματα του Ρωμανού του Μελωδου.
Γιατί δηλαδή κύριε υπουργέ δεν μπορεί η Αγία Εκκλησία μας να διαθέτει πληθώρα ακινήτων σε νευραλγικά σημεία της Ορθόδοξης τούτης χώρας; Δεν μπορεί να εισπρατει ενοίκια ως επουράνιο αγαθό; Φταίει δηλαδή ο Κύριος που μαζί με τα ψωμιά και τις τσιπούρες ευλόγησε και τα ακίνητα και πολλαπλασιαστήκαν? Ασε που για να μην τα συντηρεί η ταπεινή εκκλησία από το... ισχνό της ταμείο, έχουν γεμίσει τους ναούς με κουτακια: ΥΠΕΡ (ΦΤΩΧΩΝ, ΑΔΥΝΑΤΩΝ, ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ, ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΔΟΙΠΟΡΩΝ...ΖΟΝΚ).Τώρα που το βλέπω το θέμα πιο ψυχραιμα και δεν είμαι εν βρασμώ ( όταν αρπάξω να με κατεβάσετε τους 180oC) πιστεύω ότι πρόκειται περί φωτογραφικού μέτρου. Είναι πασηφανές ΕΤΑΚ : Εκκλησια Των Αναισχύντως Κατεχόντων...Αίσχος, ντροπή και όνειδος. Που είναι το κοινωνικό πρόσωπο που μας τάξατε; Αν, όμως, κύριε υπουργέ καταφέρετε να τους τα πάρετε, και αγνοήσετε αφοριμούς, κατάρες και λοιπά χριστιανικά μέσα εκβιασμού, εδώ μέσα από αυτό εδώ το διαδικτυακό μετερίζι, υποσχομαι ότι στας επόμενας εκλογάς θα.... ψηφίσω το διαβολικό σας κόμμα, ΤΕΛΕΙΑ, and may God be with us, γιατί with them δεν είναι εδώ και πάρα πολύ καιρό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου