Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΒΑΣΙΛΕΥ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ.....

Χρόνια τώρα αναρρωτιέμαι τι βρίσκουν οι άνδρες στο άθλημα (ΚΑΙ Ο Θεός να το κάνει) που λέγεται ποδόσφαιρο. Πρόκειται περί ενός λιβαδιού πάνω στο οποίο πηγαινοέρχονται μανιασμένοι 22 μαντραχαλαίοι καταδιώκοντας μια δόλια μπαλα. Και αφού δώσει ο Παντοδύναμος και την πετύχουν...την κλωτσάνε!!! Όλο, λεει, αυτό το τρεχαλητό στοχεύει στον να μπει η ριμαδόμπαλα "στο πλεκτό" (2 κουφές, τρεις πηδηχτές ή κοπανέλι;). Μπροστά σε αυτό το... πλεχτό είναι ένας κύριος που βαριέται να τρέχει σαν τους άλλους και-τουλάχιστον στο ελληνικό ποδόσφαιρο- μέχρι να έρθει η μπαλα κατα κείνον έχει κάνει καμιά δεκαριά τσιγάρα, έχει ρίξει και 3 πασιέντζες (από τις δύσκολες). Έχω όμως βάσιμες υποψίες ότι στη διάρκεια της αναμονής πρέπει να φουρνίζει διάφορες νοστιμιές, γιατί πάντα τον πετυχαίνουν με κάτι γάντια φούρνου στο χέρι. Η πιο τραγική φιγούρα όμως είναι ένας χαροκαμμένος με μαύρα που ανεβοκατεβαίνει μόνος του σαν το τρελλό και τα άλλα παιδάκια δεν τον παίζουν. Πρέπει να έχει και κάποιο πρόβλημα στο λόγο γιατί αφενός συνεννοείται με μια σφυρίχτρα, και αφετέρου αν θέλει να πει κάτι κακο βγάζει κάτι κάρτες, τηλεκάρτες είναι πιστωτικές, θα σας γελάσω. Αυτός ο μαυροφορεμένος,λέει, μένει σε μια παράγκα που του έχουν παραχωρήσει ένας Βαρδινογιάννης και ένας Κόκκαλης, μόνος του μαγκούφης. Τα άλλα τα παιδάκια όμως τον λυπούνται, σου λέει κουφός, μουγκός και χαροκαμμένος μην το παρακάνουμε, και έτσι κάνουν ό,τι θέλει. Κάποια από αυτα τα παιδάκια πρέπει να είναι οικογενειακοί του φίλοι, γιατί του λένε για την μαμά του και την αδελφή του. Τότε ο κύριος με τη σφυρίχτρα ξέρει ότι αυτό είναι συνθηματικό, ότι κουράστηκαν, και τους λέει να πάνε να κάτσουν με τους άλλους φίλους τους. Τότε τα παιδάκια του καταλογίζουν διάφορα για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις πράγμα που δείχνει, αν μη τι άλλο, μια μεγάλη οικειότητα μεταξύ των.
Οι νοικάρηδες του χαροκαμμένου είναι, λέει, πολύ προκομμένοι άνθρώποι: Αυτός ο κυρ Κόκκαλης εμπορεύεται κατεψυγμένους γάβρους και κουζίνες ZIMAINΣ που δουλεύουν με...μίζα, και έχει, λέει τον Ολυμπιακό. Ο άλλος, ο κ. Βαρδινογιάννης πήζει βαζελίνες, με σήμα το λαγό, και έχει τον ΠΑΟ. Μια άλλη ομάδα, πιο low profile είναι, λέει μια ΑΕΚ, που την κανόνιζε παλιά ένας κύριος Ντέμης, της κυρα Δέσποινας που έχει το κουτούκι στην Πειραιώς. Αυτός ήταν άνθρωπος με όραμα! Ήθελε λέει να φέρει στην Ελλάδα έναν πολύ φανταστικό μπαλοδιώκτη, τον Rοberto Carlos. Αυτός ο Robertos ομως δεν ήθελε να έρθει στην ΑΕΚ γιατί δεν ήθελε να αφήσει τη μανούλα του μόνη στις φαβέλες της Βραζιλίας. Ο κ. Ντέμης για να τον ξεχάσει έφερε αντ' αυτού έναν άλλο Carlo, τον Carlos (Santana), τον αμόλησε και αυτόν στο ΟΑΚΑ, αλλά ...τζίφος. Ο τύπος ήταν άμπαλος. Φαίνεται όμως ότι οι άλλοι δύο κύριοι είναι πιο γουστόζοι και σκαμπρόζικοι τύποι, αφού ο ένας έβαλε, λέει για προπονητή έναν τεντά και ο άλλος έναν Μπακάλόγατο. Σήμερα η ομάδα του Τεντά έπαιζε με έναν Γαλατά που έχει ένα ολόκληρο Σαραϊ δικό του, λέει, εκεί στις χαμένες πατρίδες, και νίκησε τον τεντά, προφανώς γιατί πίνει όλο του το γάλα. Και η ΑΕΚ, αυτη με τον Santana, επαιζε με κάτι ψηλομύτηδες αριστοκράτες που την κατατρόπωσαν, όπως το κεφάλαιο κατατροπώνει τον μικρό και απροστάτευτο κολίγο (ΑΛΕΚΑ βγαίνεις!). Εχθες οι άλλοι, της Ολυμπιακής, έπαιζαν με κάτι τυράδες, αυτούς καλέ που φτιάχνουν τα γκούντα και τα ένταμ. Έπηζαν οι άνθρωποι όλη μέρα το τυρί, ήρθαν και έγιναν παρτάλια, που να αποδώσουν, και έφαγαν ένα, λέει... τεμάχιο, αγνώστου ταυτότητος.
Αν έρθει όμως Κυριακή και ξαναδω στην τηλεόραση εκείνη την νταρντανα με το γλαρό μάτι - σερνικοβότανο κύρα;- και τον βλογιοκομμένο με το χαζό χαμόγελο μαζί με έναν άλλο που το φρύδι του πρέπει να έχει και ζώνες πυρασφάλειας και το μαλλί του είναι η Γροιλανδία σε κούτελο, να μιλάνε για ...φάσεις, θα προβω σε ακρότητες!!!!! Μάτια έχουμε κύριοι και βλέπουμε, δεν θέλουμε να μας τα εξηγήσετε; Και άντε να δούμε και αυτη τη φάση, και αντε να σχολιάσοουμε και αυτό το σουτ, και δος του να αμφισβητίσουμε το σφυριγμα του χαροκαμμένου! Αφού δεν είστε σίγουροι για αυτο που βλέπετε , και χρειάζεται να το ξαναδείτε καρε-καρέ, λες και είστε το CSI Football, προς τι εκείνο το ατελείωτο 90λεπτο; Κάντε το 18 πεντάλεπτα (καλά,στα μαθηματικά ...δεν παίζομαι)πάρτε και κυάλια, σαν τις ιπποδρομίες στο Άσκοτ (αχχχχ, τι θυμήθηκα τώρα!!!) και ξεφορτωθείτε μας. Και άντε του έπεσε του ένα ο μηνίσκος, και άντε κάποιος του τράβηξε τους προσαγωγούς, και όχι θα κάτσει αυτός στον παγκο (σε ποια λαϊκη είστε;), και όχι κάνει ο άλλος αλλαγή (πρόκειται για τράυμα;). Ήμαρτον!!!! Το ομολογώ... προτιμώ το ...Κέτλινγκ (αυτό με την τσαγιέρα και την κυρία που σφουγγαρίζει τα πατώματα σαν υστερικιά), αλλά ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!

1 σχόλιο:

  1. Ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά μου. Εύγε, ω πεφωτισμένη διανοούμενη, η προσέγγισή σας με οδηγεί σε νέες ατραπούς πνευματικής ολοκλήρωσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή